Veckoträningar

Veckoträning 2024

Utöver nedanstående träningar kommer ytterliggare läger och aktiviteter tillkomma, håll utkik på hemsida och facebook för mer information gällande ytterliggare aktiviteter.

Vi har en breddverksamhet där alla juniorer har möjlighet att vara med och utvecklas. Vi tycker det är otroligt viktigt att alla juniorer trivs och har roligt hos oss. Verksamheten bedrivs i olika nivåer där träningen är anpassad utifrån ålder, handikapp och ambitionsnivå.

All veckoträning under vår och höst är kostnadsfri och du bestämmer själv hur många du gånger du vill vara med. Klubbor finns att låna.

För att läsa om vägen till Grönt Kort följ länken: Grönt kort Juniorer

Veckoträning torsdagar

V.16-22 och v.34-39

​Nivå 1 Golfkul 6-9 år 17:00-17:55

Från 6 års ålder lägger vi mycket fokus på att ha roligt, träffa nya golfkompisar och hur det är att vara på golfområdet. Träningen innehåller roliga golfövningar med lekfulla moment där fokus ligger på att förstå spelet, rörelsen och se hur roligt golf är! .

Nivå 2 Bredd 9 år-äldre 18:00-18:55

Gruppen är för de som precis tagit Grönt kort eller håller på och tar grönt kort. När man fyllt 9 år eller tagit sig längre fortsätter träningen med fler roliga golfövningar och mer fokus på spelet golf Övningarna kommer att anpassas för att kunna ta nästa nivå ut på stora golfbanan. Målet med denna grupp är att de som inte tagit Grönt kort ska göra det och de som har mellan 36-54 ska ta sig ned under handikapp 36 och kunna vara med i tävlingsgruppen. Vi introducerar även Bohuslän dals egen juniortour för de som har handikapp.

Nivå 3 Tävling handikapp 36-lägre 19:00-20:00

När man spelat ner sig till handikapp 36 och bedöms vara mogen ingår man i tävlingsgruppen. Fokuset är fortfarande på att ha roligt och gemenskapen I tävlingsgruppen gör vi många olika typer av golfövningar, spelstrategi och teknikträning. Förutom att ha vara med och träna under den organiserade träningen vill vi att man tränar på egen hand med kompisar och är med och tävlar på Svenska juniortouren div 3, BDGF-touren och på klubbens egna tävlingar.

Anmälan skickas till axel@skaftogk.se eller 0721808562 tillsammans med personnummer och ett aktivt telefonnummer.

Spelträning tisdagar

Varje tisdag v.16.v.39. Samling 16:30 vid drivingrangen. Spel på bana med målet att hinna 9 hål. Hinner vi inte detta avbryts spelet efter 2 timmar.
För att delta i dessa träningar krävs hcp 54 och medlemskap i Skaftö Golfklubb.

På spelträningen ser vi gärna att man som förälder ska följa med de barn som har mellan hcp 37-54 på banan. Inga förkunskaper krävs i form av regler och så vidare, det kommer alltid finnas kompetent folk på plats.